Гуманітарна допомога з Вінниці прибула в Святогірську Лавру

Гуманітарна допомога з Вінниці прибула в Святогірську Лавру 213 грудня вантажівка з Вінниці привезла у Лавру, що знаходиться поблизу м. Святогірська Донецької області, гуманітарний вантаж вагою майже 10 тон, який складався з продуктів харчування, дитячого та дорослого одягу, предметів побуту, медикаментів.

 

Цей вантаж став першим після понад двомісячної перерви у постачанні Лаври гуманітарною допомогою. Якщо улітку та на початку осені до монастиря приїздили багато вантажівок з різних регіонів України, то, починаючи із жовтня, ситуація змінилася: жодної вантажівки, лише невеликі приватні пожертви. Звичайно, цього було недостатньо, щоби допомогти Лаврі, яка постійно утримує (годує та одягає) понад 500 осіб біженців, більшість з яких діти та жінки. Крім того Лаврська братія щодня розвозить їжу до десяти пунктів, які розташовані за стінами монастиря, у м. Святогірську. Тому вантаж з Вінницької єпархії прибув дуже своєчасно.

 

Гуманітарну допомогу для Святогірська збирали з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона на парафіях м. Вінниці, Вінницького та Літинського районів. Велику допомогу надали благодійники з Києва та зі Львова.

 

Ініціаторами збору стали парафіяни вінницького храму великомученика Пантелеімона Георгій та Людмила Толчєви. Взявши благословення у архієрея та отримавши допомогу від єпархіального управління, вони поїхали по парафіях, особисто спілкувалися зі священиками та парафіянами, збирали кошти, а також знайшли автомобіль, який доставив вантаж у монастир. Гуманітарну допомогу супроводжував також клірик Вінницької єпархії протоієрей Сергій Ковтун.

 

Настоятель Святогірської Лаври архієпископ Святогірський Арсеній, вікарій Донецької єпархії тепло прийняв вінничан і передав через них подяку митрополиту Симеону, а також усім священикам та мирянам, котрі долучилися до доброї справи, побажавши, щоби Господь воздав усім сторицею за їхні благодіяння.

 

Повернувшись додому подружжя Толчевих розпочали збір нового вантажу, адже Лавра і біженці перебувають у вкрай скрутному становищі.

 

Вінницьке єпархіальне управління звертається до усіх людей доброї волі, насамперед до священиків та парафіян наших храмів, внести свою лепту у благородну справу допомоги ближнім. Всі, хто можуть пожертвувати для доставки нового вантажу кошти (які необхідні на оплату автотранспорту), продукти та медикаменти, можуть звертатися до єпархіального управління за телефоном: (067)4481290, а також безпосередньо до організаторів збору гуманітарного вантажу Георгія та Людмили Толчевих (096)5790007 та (097)4024559.

 

За матеріалами сайту Вінницької єпархії

Комментирование запрещено